Nou bilanţ al revoltei de pe stadionul din Indonezia: 174 de morţi şi peste 180 de răniţi

Cel puţin 174 de persoane au fost ucise şi 180 rănite în urma unei revolte izbucnite pe un stadion din Indonezia, potrivit celui mai recent bilanţ al autorităţilor, infomează Reuters.

1217 afișări
Imaginea articolului Nou bilanţ al revoltei de pe stadionul din Indonezia: 174 de morţi şi peste 180 de răniţi

Suporterii echipei gazdă Arema FC care pierdea în faţa rivalei Persebaya Surabaya au invadat terenul de fotbal sâmbătă seara, iar poliţiştii au tras cu gaze lacrimogene în încercarea de a controla situaţia, a declarat reporterilor şeful poliţiei din Java de Est, Nico Afinta.

„Totul devenise anarhic. Au început să atace ofiţerii, au avariat maşini”, a declarat Nico, adăugând că îmbulzeala s-a produs atunci când fanii au fugit spre o poartă de ieşire.

Preşedintele indonezian Joko Widodo a declarat că autorităţile trebuie să evalueze temeinic securitatea la meciuri, adăugând că speră ca aceasta să fie „ultima tragedie din fotbal în această naţiune”.

Acesta a cerut Federaţiei de Fotbal din Indonezia să suspende toate meciurile din prima ligă până la finalizarea anchetei.

În urma noului bilanţ, dezastrul de pe stadionul din Indonezia pare să fie cel mai grav din 1964, când 328 de persoane au fost murit în timpul meciului Peru-Argentina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici