Noul Guvern tehnocrat italian are o susţinere de 80 la sută

Noul Guvern italian condus de Mario Monti are o cotă de încredere de aproape 80 la sută în rândul alegătorilor italieni, fiind la un nivel-record, conform unui sondaj de opinie publicat de ziarul La Repubblica.

57 afișări
Imaginea articolului Noul Guvern tehnocrat italian are o susţinere de 80 la sută

Mario Monti (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Demos, 80 la sută dintre italieni susţin Cabinetul Mario Monti. Rata de încredere în premierul Mario Monti este şi mai ridicată, ajungând la 84 la sută, similară cu cea a preşedintelui Giorgio Napolitano.

Însă, conform sondajului, şi popularitatea fostului premier Silvio Berlusconi este în creştere, ajungând de la 22 la 29 la sută. Umberto Bossi, liderul formaţiunii populiste şi xenofobe Liga Nordului, are o popularitate de 24 la sută.

În privinţa formaţiunilor politice, 29,4 la sută dintre italieni ar vota cu Partidul Democrat, 24 la sută cu Partidul Poporul Libertăţii (PdL), zece la sută cu Uniunea de Centru (UdC), iar opt la sută cu Liga Nordului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici