O acţiune militară împotriva Coreei de Nord este "o opţiune" luată în calcul de SUA

Iniţierea unei acţiuni militare împotriva statului nord-coreean este "o opţiune" luată în calcul de SUA, a declarat secretarul american de Stat, Rex Tillerson, precizând că Washingtonul nu ar dori să se ajungă la un conflict militar, relatează BBC News online.

3254 afișări
Imaginea articolului O acţiune militară împotriva Coreei de Nord este "o opţiune" luată în calcul de SUA

Rex Tillerson, secretar de stat: O acţiune militară împotriva Coreei de Nord este "o opţiune" luată în calcul de SUA

"Cu certitudine că nu dorim ca lucrurile să ajungă la un conflict militar", a declarat oficialul american, făcând referire la posibilitatea unei acţiuni militare împotriva regimului de la Phenian.

Aflat în vizită în Coreea de Sud, Tillerson a adăugat că "în cazul în care ameninţarea reprezentată de programul lor militar ajunge la un nivel care necesită o acţiune, atunci, această opţiune este de luat în calcul".

Secretarul de Stat a mai precizat că Washingtonul a renunţat la politica expectativei strategice în ceea ce priveşte regimul nord-coreean.

"Să fie foarte clar: politica expectativei strategice s-a încheiat. Analizăm o serie de noi măsuri diplomatice şi de securitate. Toate opţiunile sunt pe masă", a declarat oficialul american, adăugând că orice acţiune a Phenianului care ameninţă Coreea de Sud va primi "un răspuns adecvat".

Tillerson, care urmează să ajungă sâmbătă în China, a cerut Beijingului să implementeze regimul de sancţiuni împotriva statului nord-coreean şi a adăugat că autorităţile chineze nu au niciun motiv să pedepsească Coreea de Sud pentru instalarea sistemului american antirachetă THAAD.

"Credem că aceste acţiuni sunt inutile şi îngrijorătoare", a declarat oficialul american, făcând referire la restricţiile economice ale Chinei la adresa firmelor sud-coreene, pe Seulul le consideră ca fiind o formă de răspuns a Beijingului la planurile de instalarea sistemului antirachetă.

"Sperăm că statul chinez îşi va schimba poziţia în ceea ce priveşte pedepsirea Coreei de Sud", a completat Tillerson.

În ultimul an, Coreea de Nord a efectuat două teste nucleare şi mai multe teste balistice.

Tillerson a vizitat şi zona demilitarizată între Coreea de Sud şi de Nord, dar s-a întâlnit şi cu o parte din cei 28.500 de militari americani staţionaţi în Coreea de Sud.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici