O fregată canadiană, survolată de un avion de vânătoare rus în Marea Neagră. REACŢIA Moscovei

O fregată canadiană aflată în misiune în Marea Neagră, sub comandamentul NATO, a fost survolată de un avion de vânătoare al forţelor armate ruse, o manevră denunţată luni de Guvernul canadian.

6207 afișări
Imaginea articolului O fregată canadiană, survolată de un avion de vânătoare rus în Marea Neagră. REACŢIA Moscovei

O fregată canadiană, survolată de un avion de vânătoare rus în Marea Neagră

UPDATE 10:40 - Moscova: Fregata canadiană a fost survolată de un bombardier într-un zbor "planificat" anterior

Rusia a respins marţi acuzaţiile de provocare formulate de Canada după survolarea de către un bombardier rusesc a unei zone a Mării Negre care era traversată de o fregată canadiană, dând asigurări că este vorba despre un zbor "planificat" anterior, relatează AFP.

Echipajele bombardierului de tip Su-24 şi al unui avion de transport militar de tip An-26 "aparţinând forţelor armate ruse au efectuat cu succes, pe 7 septembrie 2014, zboruri planificate în spaţiul aerian al apelor neutre ale Mării Negre", a declarat Igor Konaşenkov, un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării citat de agenţia publică RIA Novosti.

"Itinerariul avioanelor ruseşti trecea prin zona în care se afla fregata canadiană Toronto", a precizat el, subliniind că avioanele ruseşti "nu s-au apropiat de bastimentul militar străin".

Avionul de vânătoare "al forţelor militare ruse care a efectuat cercuri în jurul navei NCSM Toronto nu a reprezentat nicio ameninţare pentru nava canadiană", a subliniat ministrul canadian al Apărării, Rob Nicholson, calificând aceste acte drept "inutil provocatoare" şi "susceptibile să crească tensiunile" în regiune.

Fregata NCSM Toronto a plecat la sfârşitul lunii iulie de pe coasta canadiană a Oceanul Atlantic cu 250 de marinari la bord şi elicoptere de tip Sea King, pentru a se alătura forţelor NATO.

"Participarea NCSM Toronto la măsurile de securizare luate de NATO în Marea Neagră arată că Ottawa este hotărâtă să contribuie la pacea şi securitatea în Europa de Est şi Europa Centrală", a reamintit ministrul canadian al Apărării.

Aceste exerciţii sunt efectuate "din cauza actelor de agresiune militară" a Rusiei şi a "invaziei ruse în Ucrainei", a apreciat Nicholson. Canada şi forţele NATO lansează mesajul că "acţiunile iresponsabile ale Rusiei trebuie să înceteze", a adăugat el.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici