O furtună tropicală a provocat 9 morţi pe coasta vestică a Mexicului

Cel puţin nouă persoane au fost ucise în statul Guerrero, pe coasta pacifică a Mexicului, unde s-au abătut ploi puternice aduse de furtuna tropicală Manuel, în timp ce uraganul Ingrid se apropie de coastele statului Veracruz, pe coasta atlantică, au declarat autorităţile.

108 afișări
Imaginea articolului O furtună tropicală a provocat 9 morţi pe coasta vestică a Mexicului

O furtună tropicală a provocat 9 morţi pe coasta vestică a Mexicului (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Autorităţile statelor Guerrero, Michoacan şi Colima (sud) sunt în stare de alertă din cauza furtunii Manuel care evoluează de-a lungul coastelor. Centrul furtunii se afla duminică la şase kilometri în largul Capului San Telmo (statul Michoacan) şi se îndrepta spre nord cu viteza de 14 kilometri la oră.

Şase turişti mexicani care călătoreau la bordul unei camionete, în drum spre staţiunea balneară Acapulco (statul Guerrero) au fost ucişi după ce şoferul a pierdut controlul vehiculului din cauza ploii puternice, a declarat pentru AFP Constantino Gonzales Vargas, responsabil al protecţiei civile.

Trei alte persoane au fost ucise de către alunecările de teren din regiunile Acapulco, Atlamjalcingo şi Malinaltepec, în timp ce 250 de sinistraţi se află înt-un adăpost din Iguala, a adăugat acesta.

Printre altele, doi bărbaţi cu vârste de 75 şi 30 de ani au fost daţi dispăruţi pe mare de sâmbătă, conform ministerului mexican Maritim.

Deşi retrogradat la categoria 1, uraganul Ingrid ameninţa încă duminică coasta atlantică în largul Tampico iar meteorologii se tem că acesta va căpăta putere înainte să atingă uscatul în următoarele 12 ore. În statul Veracruz, ploile provocate de apropierea uraganului au dus la evacuarea a "peste 6.000 de persoane", a anunţat guvernatorul statului, Javier Duarte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici