O nouă demisie în vârful Guvernului Marii Britanii. Cu cine a avut Priti Patel întâlniri neautorizate

Priti Patel, ministrul britanic al Dezvoltării Internaţionale, şi-a anunţat miercuri seara demisia, după ce a avut întrevederi neautorizate cu mai mulţi lideri israelieni, devenind al doilea ministru care părăseşte Guvernul Theresey May în ultima săptămână, relatează BBC News Online.

3170 afișări
Imaginea articolului O nouă demisie în vârful Guvernului Marii Britanii. Cu cine a avut Priti Patel întâlniri neautorizate

O nouă demisie în vârful Guvernului Marii Britanii

În scrisoarea sa de demisie, Patel şi-a prezentat scuzele în faţa premierului May.

”Am acţionat cu cele mai bune intenţii, dar acestea nu au respectat cerinţele de transparenţă şi de deschidere pe care le-am susţinut şi promovat”, a scris Patel, în scrisoarea sa de demisie.

Demisia ministrului britanic al Dezvoltării Internaţionale vine după ce aceasta a avut întâlniri neautorizate cu înalţi oficiali israelieni, inclusiv cu premierul Benjamin Netanyahu.

”Marea Britanie şi Israelul sunt aliaţi apropiaţi şi este corect să avem o cooperare strânsă, dar aceasta trebuie să se realizeze într-o manieră formală, prin canale oficiale”, a reacţionat Theresa May.

Aceasta a doua demisie a unui înalt oficial al Guvernului Britanic din ultima săptămână.

Anterior, Michael Fallon şi-a anunţat demisia din funcţia de ministru al Apărării, pe fondul unor acuzaţii de abuz sexual. Fallon fusese acuzat că a pus mâna pe genunchiul jurnalistei radio Julia Hartley-Brewer în 2002, gest catalogat de către femeia în cauză drept "uşor amuzant".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici