O rachetă lansată din Siria a explodat pe teritoriul turc: Două persoane au murit

Două persoane au fost rănite, joi, după ce o rachetă care a fost lansată din Siria a ajuns pe teritoriul turc, în oraşul Kilis, de la frontiera celor două state, informează Reuters, citând agenţia turcă privată de ştiri Dogan.

894 afișări
Imaginea articolului O rachetă lansată din Siria a explodat pe teritoriul turc: Două persoane au murit

O rachetă lansată din Siria a explodat pe teritoriul turc: Dou[ persoane au murit

Racheta a aterizat în sudul Turciei, în oraşul Kilis, care se confruntă în mod repetat cu astfel de atacuri de la frontiera celor două state.

În martie, două persoane, printre care şi un minor, au murit într-un astfel de atac, pe care autorităţile turce îl plasează în responsabilitatea reţelei teroriste Stat Islamic care deţine arii vaste din Siria şi Irak.

Turcia face parte din coaliţia internaţională care efectuează raiduri aeriene de peste un an în cele două state împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic.

Din 27 februarie, un armistiţiu parţial este în vigoare în Siria, dar nu este valabil şi în cazul organizaţiilor teroriste Stat Islamic şi Al-Nusra, afiliată Al-Qaida.

Siria se confruntă din martie 2011 cu un conflict între forţele regimului Bashar al-Assad şi grupări rebele, printre care se află şi organizaţii teroriste precum Stat Islamic. Potrivit unui raport realizat de Centrul Sirian pentru Studii Politice, prezentat la începutul lunii februarie, circa 470.000 de persoane au murit în acest conflict, peste 1,9 milioane au fost rănite şi 45% dintre locuitori (peste 10,5 milioane) şi-au părăsit locuinţele, mutându-se în alte zone ale ţării sau emigrând.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici