O regiune rusă interzice vânzarea de whisky Jack Daniel's. Care este motivul invocat

Agenţia rusă pentru protecţia consumatorului (Rospotrebnadzor) din regiunea Sverdlovsk susţine că marca de whisky american Jack Daniel's conţine o substanţă care poate fi folosită şi ca insecticid, relatează postul de radio RFE/RL, în pagina online.

333 afișări
Imaginea articolului O regiune rusă interzice vânzarea de whisky Jack Daniel's. Care este motivul invocat

O regiune rusă interzice vânzarea de whisky Jack Daniel's, pe motiv că ar conţine insecticid (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

De altfel, biroul regional al Rospotrebnadzor a anunţat că mărcile de whisky Jack Daniel's şi Jim Beam nu îndeplinesc normale sanitare şi a ordonat companiilor regionale să suspende vânzarea produselor.

În replică, reprezentanţii Jack Daniel's au respins acuzaţiile cu privire la calitatea produselor.

Acuzaţiile intervin în condiţiile în Agenţia rusă pentru protecţia consumatorului a decis joi închiderea a trei restaurante McDonald's din Moscova, pentru "numeroase încălcări ale normelor sanitare".

Presiunea asupra produselor americane din Rusia a luat amploare, după ce Moscova a interzis pentru un an importurile unor produse alimentare din Statele Unite, Uniunea Europeană, Australia, Canada şi Norvegia, drept răspuns la sancţiunile impuse de Occident pentru criza din Ucraina.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici