Obama: Comit erori în fiecare oră, în fiecare zi, dar am construit o economie durabilă

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama, a afirmat joi că face greşeli "în fiecare oră", dar s-a declarat convins că măsurile luate de administraţia sa începând din 2009 au consolidat în mod considerabil economia.

224 afișări
Imaginea articolului Obama: Comit erori în fiecare oră, în fiecare zi, dar am construit o economie durabilă

Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am îndoieli în mod constant. Comit erori în fiecare oră, în fiecare zi", a afirmat Obama într-un interviu acordat postului de televiziune ABC.

"Înveţi permanent în această meserie. Cred că sunt un preşedinte mai bun astăzi decât eram când am preluat funcţia, deoarece capeţi experienţă", a adăugat Obama, care va candida la 6 noiembrie pentru un al doilea mandat de patru ani la Casa Albă.

Preşedintele a fost intervievat la Las Vegas (Nevada, vest), care reprezintă a treia etapă a turneului său de trei zile în cinci state început după discursul despre Starea Naţiunii, marţi, când i-a cerut Congresului să coopereze cu el pentru a pune pe picioare o "economie construită pentru a dura".

"Când te uiţi la ce am făcut împreună, dacă nu am fi luat măsurile respective, economia ar fi fost mult mai slabă decât în prezent", a mai afirmat Obama într-un moment în care rata şomajului s-a stabilit la 8,5 la sută în Statele Unite faţă de 5 la sută în 2008.

Preşedintele, care îşi va încheia vineri turneul în Michigan (nord), leagănul industriei auto americană, a citat exemplul acestui sector care a "creat 160.000 de locuri de muncă" după ce a primit finanţare de la stat.

"Nu este un accident. Noi am contribuit puţin la acest lucru, ajutând sectorul să se restructureze şi să slaveze un milion de locuri de muncă", a declarat Obama într-un moment în care americanii par mai puţin critici cu bilanţul său economic.

Un sondaj Wall Street Journal/NBC News a dezvăluit joi că, pentru prima dată în ultimele şapte luni sunt mai mulţi americanii care aprobă politica lui Obama privind locurile de muncă (48 la sută) decât cei care o resping (46 la sută).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici