Obama este "foarte preocupat" de criza din Grecia

Preşedintele american, Barack Obama, s-a declarat "foarte preocupat" de criza bugetară din Grecia şi impactul acesteia asupra economiilor europene şi a celei americane.

17 afișări
Imaginea articolului Obama este "foarte preocupat" de criza din Grecia

Obama este "foarte preocupat" de criza din Grecia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt foarte preocupat de ceea ce se întâmplă în Europa", a declarat Obama într-un interviu acordat joi, la Casa Albă, canalului de televiziune Rossyia.

"Dar cred că europenii sunt conştienţi că situaţia este foarte gravă. Grecia ia măsuri foarte dificile; în orice caz, au aplicat un plan care cere măsuri dificile", a spus el.

Parlamentul grec a aprobat joi un program de austeritate fără precedent, deschizând calea pentru primirea unui ajutor masiv din partea Uniunii Europene şi a Fondului Monetar Internaţional (FMI).

Temându-se de o extindere a crizei, şefii de stat şi de guvern din UE au aprobat un plan pe trei ani, în valoare de 110 miliarde de euro, din care 80 de miliarde de euro vor fi alocaţi de partenerii din zona euro, restul sumei urmând să fie pusă la dispoziţie de FMI.

"Dacă putem stabiliza situaţia în Europa, va fi bine pentru Statele Unite şi va fi bine şi pentru Rusia", a apreciat Obama, adăugând că actuala criză din Grecia şi impactul acesteia asupra pieţelor mondiale reprezintă "ameninţări serioase" pentru Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici