Obama îl felicită pe Trump, pledează pentru coeziunea naţiunii şi se declară "mândru" de Clinton - VIDEO

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, l-a felicitat pe Donald Trump pentru victoria în scrutinul prezidenţial, lansând un apel la unificarea societăţii americane şi declarându-se "mândru" de activitatea colegei sale democrate Hillary Clinton, învinsă în alegeri.

846 afișări
Imaginea articolului Obama îl felicită pe Trump, pledează pentru coeziunea naţiunii şi se declară "mândru" de Clinton - VIDEO

Obama îl felicită pe Trump, pledează pentru coeziunea naţiunii şi se declară "mândru" de Clinton - VIDEO

"Am vorbit cu preşedintele Donald Trump la 3.00 dimineaţa şi l-am invitat să vină joi la Casa Albă pentru a discuta despre o tranziţie de succes. Este clar că am avut disensiuni cu Donald Trump, dar în mod similar am avut şi în urmă cu opt ani cu preşedintele George W. Bush şi totuşi am asigurat o tranziţie de succes", a declarat Barack Obama în primul discurs rostit după victoria candidatului republican în scrutinul prezidenţial.

"Sper că vom avea succes în reunificarea ţării şi că în următoarele luni se va vedea unitatea", a explicat Obama.

"Am discutat şi cu Hillary Clinton - a fost o primă doamnă de succes, un senator de succes, un secretar de Stat de succes. Sunt mândru de activitatea ei, nominalizarea ei în cursa prezidenţială a transmis un mesaj pentru întreaga naţiune. Şi sunt sigur că Hillary Clinton va continua activităţile benefice pentru toată lumea", a subliniat preşedintele în exerciţiu.

"De fapt, trebuie să ne amintim că suntem toţi în aceeaşi echipă; nu suntem mai întâi democraţi ori republicani, ci americani, patrioţi, facem ce este cel mai bine pentru ţară. De aceste lucruri este nevoie în Statele Unite - de coeziune, incluziune, respect pentru instituţii şi pentru valorile statului de drept, de respect pentru toţi", a adăugat Obama.

Preşedintele a lăudat eforturile echipei democrate de campanie: "Au avut activităţi remarcabile. Fie că am pierdut sau am câştigat, trebuie să ne amintim că de fapt suntem în aceeaşi echipă, o echipă pentru Statele Unite", a concluzionat Barack Obama.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici