Obama vrea să trimită în Japonia mai mulţi experţi în domeniul nuclear

Preşedintele american, Barack Obama, i-a propus premierului japonez, Naoto Kan, să trimită în Japonia mai mulţi experţi americani în domeniul nuclear, pentru a ajuta autorităţile nipone să rezolve criza de la centrala Fukushima, a anunţat joi Guvernul de la Tokyo.

16 afișări
Imaginea articolului Obama vrea să trimită în Japonia mai mulţi experţi în domeniul nuclear

Obama vrea să trimită în Japonia mai mulţi experţi în domeniul nuclear (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele Obama l-a informat pe premierul Kan că Statele Unite sunt pregătite să furnizeze mai mult sprijin, trimiţând mai mulţi experţi în domeniul nuclear şi participând la eforturile de reconstrucţie pe termen mediu şi lung", a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului japonez, Yukio Edano, în cadrul unei conferinţe de presă.

Experţi americani sunt deja prezenţi în Japonia, de la începutul săptămânii.

Obama şi Kan au discutat despre criza pe care o traversează Japonia în urma cutremurului şi valului seismic de la 11 martie, care au provocat moartea a mii de persoane şi au antrenat grave probleme la centrala Fukushima.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici