Obiectivul Preşedinţiei germane a Consiliului UE este a face Europa "puternică din nou"

  • Guvernul Angela Merkel vrea să intensifice solidaritatea europeană pe durata mandatului Preşedinţiei semestriale a Consiliului UE
  • Germania: Obiectivul este a face Europa "puternică din nou"
  • Angela Merkel şi Emmanuel Macron s-au declarat optimişti în privinţa ajungerii la un acord asupra bugetului UE şi fondului de redresare la summitul din iulie
389 afișări
Imaginea articolului Obiectivul Preşedinţiei germane a Consiliului UE este a face Europa "puternică din nou"

Obiectivul Preşedinţiei germane a Consiliului UE este a face Europa "puternică din nou"

Guvernul Angela Merkel vrea să intensifice solidaritatea europeană pe durata mandatului Preşedinţiei semestriale a Consiliului Uniunii Europene, pentru a face Europa "puternică din nou", relatează agenţia de presă Reuters.

Germania va prelua de la 1 iulie Preşedinţia semestrială a Consiliului Uniunii Europene, în contextul crizei coronavirusului şi al eforturilor bugetare pentru redresarea economică.

"În cursul Preşedinţiei germane a UE, vom face tot ce stă în puterea noastră pentru a gestiona împreună sarcinile în scopul avansării şi pentru a face Europa puternică din nou", anunţă Guvernul de la Berlin.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, s-au declarat optimişti, luni seară, în privinţa depăşirii disensiunilor dintre ţările Uniunii Europene, pentru ajungerea la un acord asupra bugetului comunitar şi fondului de redresare în cursul summitului din iulie.

"Rămân de purtat numeroase discuţii, dar sperăm să ajungem la o soluţie, chiar dacă mai este un drum lung de parcurs", a declarat Angela Merkel în cursul unei conferinţe de presă organizate împreună cu Emmanuel Macron.

Summitul UE este programat pe 17 şi 18 iulie.

La rândul său, Emmanuel Macron a afirmat că fondul de redresare economică trebuie să includă granturi de 500 de miliarde de euro pentru ţările cele mai afectate. "Eu şi cancelarul german am stabilit acest lucru: este prioritatea noastră absolută. Fără acest lucru, Europa nu se va ridica la nivelul acestei provocări", a subliniat preşedintele Franţei.

Bugetul Uniunii Europene în perioada 2021-2027 urmează să ajungă la nivelul de 1.100 de miliarde de euro. Comisia Europeană a propus un fond de relansare post-pandemie în valoare de 750 de miliarde de euro.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici