Oficial BCE: Preţurile locuinţelor din UE au impact semnificativ asupra inflaţiei din zona euro

  • Un oficial din cadrul BCE avertizează că preţurile locuinţelor influenţează semnificativ inflaţia în zona euro
  • Robert Holzmann estimează că majorările preţurilor locuinţelor generează un impact de 0,5%: "Nu este un cuantum mic".
788 afișări
Imaginea articolului Oficial BCE: Preţurile locuinţelor din UE au impact semnificativ asupra inflaţiei din zona euro

Sursa foto: profimedia

Preţurile locuinţelor din Uniunea Europeană contribuie în mod semnificativ la creşterea ratei inflaţiei, afirmă Robert Holzmann, guvernatorul Băncii centrale a Austriei şi membru în Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), informează agenţia Reuters.

Întrebat cât contribuie preţurile caselor la creşterea inflaţiei, Robert Holzmann a afirmat: "Am auzit de 0,5%. Nu este un cuantum mic".

Indicatorul preţurilor locuinţelor nu este inclus în prezent în Indexul Preţurilor de Consum din zona euro, deşi Banca Centrală Europeană (BCE) a criticat de mult timp acest lucru.

Conform evaluărilor experţilor BCE, includerea în calcule a majorărilor preţurilor locuinţelor ar fi generat o inflaţie "constant mai ridicată" începând din anul 2014.

Întrebat cât va mai dura până când inflaţia va include şi majorările preţurilor locuinţelor, Robert Holzmann a precizat: "Din ceea ce am auzit, nu se va întâmpla în mai puţin de trei-cinci ani".

Liderii Uniunii Europene sunt preocupaţi de creşterea inflaţiei. Potrivit celor mai recente date furnizate de Oficiul UE pentru statistici (Eurostat), în octombrie, inflaţia în zona euro este estimată a fi fost de 4,1%, în creştere de la 3,4% în septembrie, pe fondul majorării tarifelor la energie şi servicii. Banca Centrală Europeană consideră normală o inflaţie în jurul nivelului de 2%.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici