Oficial ONU: Liderii care vor discuta cu Kim Jong-un nu trebuie să neglijeze drepturile omului

Donald Trump şi alţi lideri care vor discuta cu liderul suprem nord-coreean Kim Jong-un nu trebuie să neglijeze drepturile omului, a declarat miercuri raportorul special al ONU privind situaţia drepturilor omului din Coreea de Nord, Tomas Ojea Quintana, relatează site-ul agenţiei Reuters.

400 afișări
Imaginea articolului Oficial ONU: Liderii care vor discuta cu Kim Jong-un nu trebuie să neglijeze drepturile omului

Oficial ONU: Liderii care vor discuta cu Kim Jong-un nu trebuie să neglijeze drepturile omului

"O înţelegere privind denuclearizarea va rămâne fragilă dacă vor fi ignorate drepturile şi nevoile oamenilor din Coreea de Nord. Coreea de Nord s-a dovedit a fi un negociator dur, iar nemenţionarea drepturilor omului în acest stadiu al negocierilor ar reprezenta un pas greşit şi o oportunitate greşită", a declarat Quintana.

În 2014, un raport ONU a arătat că drepturile omului sunt grav încălcate în Coreea de Nord.

Quintana susţine că astfel de incidente ar trebui sesizate la Curtea Penală Internaţională, iar Kim Jong-un însuşi ar trebui să răspundă pentru crime împotriva umanităţii.

Donald Trump a anunţat că se va întâlni cu liderul de la Phenian la sfârşitul lui mai sau începutul lui iunie.

Kim Jong-un se va întâlni, de asemenea, cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in la sfârşitul acestei săptămâni. Vineri, Phenianul a anunţat că va suspenda testele balistice şi nucleare.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici