Oficiali: Protestele „Black Lives Metter” au contribuit la creşterea numărului de cazuri de Covid-19 în California

Dr. Sonia Angell, directorul Departamentului de Sănătate Publică al statului California, a declarat, vineri, că persoanele care au participat în ultima perioadă la protestele organizate pentru a se cere justiţie socială, reprezintă unul dintre factorii care au contribuit a creşterea numărului de cazuri de Coovid-19, scrie CNN.

350 afișări
Imaginea articolului Oficiali: Protestele „Black Lives Metter” au contribuit la creşterea numărului de cazuri de Covid-19 în California

Oficiali: Protestele „Black Lives Metter” au contribuit la creşterea numărului de cazuri de Covid-19 în California

„Nu avem un număr exact, dar ştim că este un factor care a contribuit. Desigur, este dificil să spunem exact pentru că, pe lângă oamenii care au ieşit la aceste proteste am văzut şi o mişcare sporită din alte motive ”, a declarat Angell.

Ea a explicat că odată cu răspândirea comunitară, este posibil ca oficialii din domeniul sănătăţii să nu mai poată distinge exact locul în care ar fi putut fi expusă la virus o anumită persoană.

„Este foarte probabil, având în vedere numărul crescut de cazuri, ca unele dintre aceste persoane să se fi aflat într-o aglomeraţie la unul dintre proteste”, a declarat anterior Barbara Ferrer, directorul de departamentului de Sănătate Publică din Los Angeles.

Provincia Sacramento a raportat cel puţin trei cazuri individuale care sunt aparent legate de proteste, a anunţat Departamentul de Sănătate Publică din California.

California este unul dintre statele americane cu cel mai mare număr de cazuri de Covid-19 înregistrate în ultimele zile. Vineri, au fost raportate 5.440 de noi cazuri şi 80 de decese. În total, la nivelul întregului stat sunt 201.004 persoane confirmate pozitiv de la izbucnirea pandemiei. Doar New York are mai multe cazuri, potrivit worldmeters.info. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici