Biroul comercial rusesc din Amsterdam se va închide marţi

Guvernul olandez a anunţat sâmbătă că îşi va închide consulatul din Sankt Petersburg, Rusia, şi că va limita numărul de diplomaţi ruşi autorizaţi la ambasada rusă din Haga, transmite Reuters.

560 afișări
Imaginea articolului Biroul comercial rusesc din Amsterdam se va închide marţi

Wikipedia Commons

Guvernul a anunţat că a decis să limiteze numărul de diplomaţi de la ambasada rusă din Haga pentru a se alinia la numărul celor de la ambasada olandeză din Moscova.

„Un anumit număr de diplomaţi va trebui, prin urmare, să părăsească ţara în termen de două săptămâni”, a precizat Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat, fără a oferi un număr specific.
Guvernul olandez a cerut, de asemenea, ca biroul comercial rusesc din Amsterdam să se închidă până marţi.

„Rusia continuă să încerce să introducă în secret agenţi de informaţii în Olanda sub acoperirea diplomaţiei. Nu putem şi nu vom permite acest lucru”, a declarat ministrul de externe Wopke Hoekstra.

„În acelaşi timp, Rusia refuză să acorde vize diplomaţilor olandezi care ar lucra la consulatul din Sankt Petersburg sau la ambasada din Moscova”, a adăugat acesta.

La Moscova, Ministerul rus de Externe a anunţat că va răspunde la această măsură, a relatat agenţia de presă RIA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici