ONU: Adolescenţi imigranţi, înecaţi intenţionat de către traficanţi de persoane, în Yemen. "Este şocant şi inuman"

Cel puţin 50 de imigranţi adolescenţi au fost înecaţi în mod deliberat de către persoane ce traficau fiinţe umane în Yemen, conform agenţiei ONU, citată de CNN News.

13136 afișări
Imaginea articolului ONU: Adolescenţi imigranţi, înecaţi intenţionat de către traficanţi de persoane, în Yemen. "Este şocant şi inuman"

ONU: Cel puţin 29 de adolescenţi imigranţi, înecaţi intenţionat de către traficanţi de persoane în Yemen

Adolescenţii s-au aflat în rândul a 120 de persoane ce au fost împinse în mod intenţionat dintr-o barcă de către traficanţii cărora le-ar fi fost teamă să fie arestaţi.

La scurt timp după înec Organizaţia Internaţională penru Migraţie a descoperit mormintele a 29 de imigranţi pe o plajă din Shabwa. Cel puţin alte 22 de persoane lipsesc.

Vârsta media a celor aflaţi pe barca în cauză era de 16 ani, majoritatea pasagerilor provenind din Somalia şi Etiopia.

Aceştia sperau să ajungă în state din Golful Persic prin Yemen.

”Supravieţuitorii le-au transmis colegilor noştri că traficanţii i-au împins în apă, după ce au văzut nişte autorităţi în apropierea coastei”, a explicat şeful misiunii în Yemen al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie.

”Este şocant şi inuman”, se mai arată într-un comunicat al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, citat de CNN.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici