NEWS ALERT   Organizaţia lui Trump a fost găsită vinovată pentru acuzaţiile de fraudă fiscală

Un juriu din Manhattan a găsit două companii ale conglomeratului american internaţional Trump ca fiind vinovate de multiple acuzaţii de fraudă fiscală şi de falsificare a dosarelor comerciale. Acestea ar fi legate de o schemă de fraudare a autorităţilor fiscale care a ţinut 15 ani, nerespectând legile să raporteze şi să plătească taxe pentru compensaţiile oferite directorilor de top.

1275 afișări
Imaginea articolului Organizaţia lui Trump a fost găsită vinovată pentru acuzaţiile de fraudă fiscală

Trump Corp. şi Trump Payroll Corp. au fost găsite vinovate pentru toate acuzaţiile cu care s-au confruntat.

Donald Trump şi familia sa nu au fost acuzaţi în acest caz, dar fostul preşedinte a fost menţionat în repetate rânduri în timpul procesului de către procurori despre legătura sa cu beneficiile acordate anumitor directori, inclusiv apartamente finanţate de companie, închirieri auto şi cheltuieli personale.

Organizaţia Trump s-ar putea confrunta cu amenzi de maxim 1,61 milioane de dolari atunci când va fi condamnată la jumătatea lunii ianuarie 2023. Compania nu riscă să fie dezmembrată deoarece nu există niciun mecanism conform legii din New York care să dizolve compania. Cu toate acestea, o condamnare pentru infracţiune ar putea afecta capacitatea sa de a face afaceri sau de a obţine împrumuturi sau contracte, pe scurt, îi va păta reputaţia, scrie CNN

Verdictul de vinovăţie vine în timp ce Trump este investigat şi audiat de procurorii federali şi de stat pentru manipularea documentelor clasificate furate de la Casa Albă, efortul de a răsturna rezultatele alegerilor din 2020 şi pentru situaţia financiară ale Organizaţiei Trump.

De asemenea, el se confruntă cu un proces civil de 250 de milioane de dolari din partea procurorului general din New York, care susţine că el şi copiii săi  au fost implicaţi într-o fraudă care s-a întins pe un deceniu. Procurorul general încearcă să le interzică definitiv să mai fie directori ale unei companii din statul New York  printre alte sancţiuni.

Avocaţii organizaţiei Trump au declarat că intenţionează să facă recurs.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici