Paris: „Vestele galbene” au încercat să forţeze intrarea într-o secţie a spitalului unde a murit Prinţesa Diana

Procurorii parizieni au început o anchetă după ce surse guvernamentale au anunţat că în timpul manifestaţiilor de miercuri mai mulţi protestatari au încercat să forţeze intrarea în secţia de Terapie Intensivă a spitalului Pitie Salpetriere din Paris, unde a murit Prinţesa Diana, informează Euronews.

767 afișări
Imaginea articolului Paris: „Vestele galbene” au încercat să forţeze intrarea într-o secţie a spitalului unde a murit Prinţesa Diana

Guvern: „Vestele galbene” au încercat să forţeze intrarea într-o secţie a unui spital din Paris

Reprezentanţii mişcării „Vestele galbene” susţin, însă, că cei suspectaţi că ar fi vrut să intre fără drept în secţia respectivă nu făceau altceva decât să încerce să se pună la adăpost de gazele lacrimogene folosite de forţele de ordine.

Autorităţile au anunţat că 32 de persoane se află în continuare în arest, fiind acuzate că „s-au întrunit pentru a provoca daune sau pentru a comite acte de violenţă”.

Marie-Anne Ruder, directorul spitalului Pitie Salpetriere, unde s-a petrecut incidentul, a declarat că zeci de persoane au intrat în spital, unele dintre acestea purtând veste galbene, iar personalul a decis să cheme poliţia din cauza „comportamentului ameninţător şi violent” al protestatarilor.

Premierul Edouard Philippe a calificat gestul protestatarilor ca fiind „total iresponsabil”, iar ministrul Sanatatii, Agnes Buzyn, s-a declarat „şocată” de incident.

Echipamentul medical a fost deteriorat, unele computere fiind furate din spitalul unde Diana, Prinţesa de Wales, a murit în urma accidentului tragic din 1997. 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici