Parlamentarii republicani perturbă ancheta privind punerea sub acuzare a lui Donald Trump

Parlamentarii republicani, încurajaţi de preşedintele Donald Trump să devină mai duri în lupta cu încercările democraţilor de a-l pune sub acuzare, au perturbat miercuri ancheta din Camera Reprezentanţilor şi a împiedicat un oficial al Pentagonului să depună mărturie, potrivit Reuters.

505 afișări
Imaginea articolului Parlamentarii republicani perturbă ancheta privind punerea sub acuzare a lui Donald Trump

Parlamentarii republicani perturbă ancheta privind punerea sub acuzare a lui Donald Trump

Republicanii au pătruns într-o sală de audieri în care Laura Cooper, oficialul pe probleme de Apărare al SUA care supraveghează situaţia din Ucraina şi Rusia, trebuia să depună mărturie în spatele uşilor închise şi a început să strige, au declarat parlamentarii şi asistenţii.

Într-o confruntare dramatică în timpul unei anchete în curs de escaladare, care ameninţă preşedinţia lui Trump chiar şi în timp ce caută să fie reales anul viitor, poliţia de la Capitol Hill a fost chemată să golească camera şi să facă ordine, a spus un consilier republican din Congres.

Un martor din interiorul Camerei a declarat că republicanii au adus telefoane mobile în sala de înaltă securitate, unde dispozitivele electronice sunt interzise.

„Au luat-o razna. Încearcă să oprească această anchetă. Nu vor ca martorul Cooper să depună mărturie astăzi. Ei ştiu că vor fi livrate mai multe fapte care sunt absolut dăunătoare pentru preşedintele Statelor Unite”, a declarat reprezentantul democrat Ted Lieu.

Ancheta se concentrează pe solicitarea lui Trump pentru ca Ucraina să investigheze un rival intern - democratul Joe Biden - pentru beneficiul său personal.

Taguri:
sua,
trump,
anchetă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici