Parlamentul European a anulat imunitatea deputatului Jean-Marie Le Pen la solicitarea Justiţiei care doreşte anchetarea acestuia

Parlamentul European a anulat imunitatea eurodeputatului francez Jean-Marie Le Pen, fondatorul Frontului Naţional (FN), la solicitarea Justiţiei care doreşte anchetarea acestuia pentru incitare la ură rasială, în urma comentariilor sale faţă de diverşi artişti, informează Le Figaro.

711 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European a anulat imunitatea deputatului Jean-Marie Le Pen la solicitarea Justiţiei care doreşte anchetarea acestuia

Parlamentul European a anulat imunitatea deputatului Jean-Marie Le Pen (Imagine AFP)

Într-o înregistrare difuzată în iunie 2014 pe site-ul Frontului Naţional, Jean-Marie Le Pen face comentarii în privinţa artiştilor care insultă partidul său de extremă dreapta, în mod special la adresa cântăreţului Parick Bruel, Madonnei şi a lui Yannick Noah.

Comentariile catalogate drept antisemite au fost făcute la adresa lui Patrick Bruel, care este evreu, şi au condus la escaladarea indignării în rândul clasei politice, precum şi la detaşarea de acesta a fiicei sale Marine Le Pen, actualul preşedinte al Frontului Naţional din Franţa.

Este pentru a patra oară când imunitatea lui Jean-Marie Le Pen, în vârstă de 88 de ani, este ridicată de către Parlamentul European, al cărui post de eurodeputat îl ocupă încă din 1984.

Imunitatea acestuia a mai fost ridicată în anul 1989 pentru că l-a numit pe Michel Durafour, pe atunci ministrul Muncii, "Durafour crematoriul", apoi în martie 1990 după ce a făcut comentarii în legătură cu o veche publicaţie antisemită a lui Henry Ford.

În decembrie, 1998, la cererea Germaniei, Jean-Marie Le Pen şi-a pierdut din nou imunitatea pentru că a calificat camerele de gazare ale naziştilor drept "un amănunt al istoriei celui De-al Doilea Război Mondial", în cadrul unui discurs susţinut în oraşul german Munchen.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici