Patru persoane, inculpate în Danemarca pentru exploatarea a doi români

Patru cetăţeni danezi de origine sârbă au fost inculpaţi în Danemarca pentru exploatarea a doi români care lucrau în domeniul serviciilor de curăţenie, informează cotidianul The Copenhagen Post, în ediţia online.

289 afișări

Poliţia daneză a intervenit luni dimineaţă în oraşul Helsingør pentru eliberarea a doi români reduşi la sclavie, opt persoane fiind reţinute, potrivit publicaţiei daneze.

Patru dintre persoanele reţinute au fost arestate şi puse sub acuzare pentru muncă forţată, falsificare de documente şi fraude.

Potrivit publicaţiei Fagbladet 3F, timp de trei ani, cei doi români au fost obligaţi să muncească 12 ore pe zi în 16 locaţii diferite din regiunea daneză Zealand.

Salariile au fost virate în conturi la care românii nu aveau acces. Cei patru suspecţi sunt de origine sârbă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici