Peste 14 palestinieni au fost ucişi în urma unor violenţe în Cisiordania

  • Forţele israeliene au ucis sâmbătă 14 palestinieni în timpul unui raid în Cisiordania ocupată.
  • Un şofer de ambulanţă a fost ucis în timp ce mergea să ia răniţi în urma unui atac separat comis de colonişti violenţi, au declarat autorităţile palestiniene.
132 afișări
Imaginea articolului Peste 14 palestinieni au fost ucişi în urma unor violenţe în Cisiordania

Peste 14 palestinieni au fost ucişi în urma unor violenţe în Cisiordania

Forţele israeliene au început un raid prelungit în primele ore ale zilei de vineri în zona Nur Shams, în apropiere de oraşul palestinian Tulkarm, un punct fierbinte, şi au continuat să schimbe focuri de armă cu luptători înarmaţi până sâmbătă.

Vehicule militare israeliene s-au adunat în masă şi s-au auzit rafale de focuri de armă, în timp ce cel puţin trei drone au fost văzute deasupra Nur Shams, o zonă care găzduieşte refugiaţi şi urmaşii lor din războiul din 1948 care a însoţit crearea statului Israel.

Brigăzile Tulkarm, care grupează forţe din numeroase facţiuni palestiniene, au declarat că luptătorii săi au făcut schimb de focuri cu forţele israeliene sâmbătă.

Cisiordania se află în centrul conflictului israeliano-palestinian de când a fost cucerită de Israel în războiul din 1967 din Orientul Mijlociu.

Războiul din Gaza a umbrit violenţele continue din teritoriu, inclusiv raidurile regulate ale armatei asupra grupurilor militante.

Mii de palestinieni au fost arestaţi şi sute au fost ucişi în timpul operaţiunilor regulate ale armatei şi poliţiei israeliene de la începutul războiului din Gaza, majoritatea membri ai unor grupări armate, dar şi tineri care aruncă cu pietre şi civili neimplicaţi.

Sâmbătă, autorităţile sanitare palestiniene au declarat că cel puţin 14 palestinieni, dintre care doi au fost identificaţi de surse şi oficiali palestinieni ca fiind un bărbat înarmat şi un băiat de 16 ani, au fost ucişi în timpul raidului, unul dintre cele mai grele bilanţuri de victime din Cisiordania din ultimele luni.

Un alt bărbat a fost ucis vineri.

Armata israeliană a declarat că mai mulţi militanţi au fost ucişi sau arestaţi în timpul raidului, iar cel puţin patru soldaţi au fost răniţi în schimburi de focuri.

Într-un incident separat, ministerul palestinian al sănătăţii a declarat că un şofer de ambulanţă în vârstă de 50 de ani a fost ucis de focuri de armă israeliene în apropierea satului Al-Sawiya, la sud de oraşul Nablus, în timp ce se îndrepta să transporte persoane rănite în timpul atacului asupra satului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici