Peste 150 de imigranţi au murit sau sunt dispăruţi în Mediterană după scufundarea unei ambarcaţiuni

Aproximativ 150 de refugiaţi provenind din Somalia sau Eritreea au murit sau sunt daţi dispăruţi, iar 50 au fost salvaţi după scufundarea în Marea Mediterană a ambarcaţiunii cu care veneau din Libia, anunţă autorităţile italiene.

18 afișări
Imaginea articolului Peste 150 de imigranţi au murit sau sunt dispăruţi în Mediterană după scufundarea unei ambarcaţiuni

Peste 150 de imigranţi au murit sau sunt dispăruţi în Mediterană după scufundarea unei ambarcaţiuni (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Am reperat deja aproximativ 20 de cadavre şi au salvat 48 de persoane", a declarat căpitanul Vittorio Alessandro, purtătorul de cuvânt al Pazei de Coastă italiene.

Primele persoane salvate, între care o femeie însărcinată, au fost aduse dimineaţă pe insula italiană Lampedusa.

Ambarcaţiunea cu lungimea de 13 metri, plecată în urmă cu două zile din Zuwarah (Libia), transporta aproximativ 200 de refugiaţi şi se afla la 70 de kilometri sud-vest de Lampedusa când s-a scufundat.

"Din cauza furtunii, nava s-a răsturnat. Vizibilitatea este minimă, iar condiţiile meteo sunt dificile, astfel că operaţiunile de căutare sunt îngreunate", a comunicat Paza de Coastă.

Miercuri la prânz, aproximativ 130 de persoane erau date dispărute.

"Încă avem speranţe, iar navele şi elicopterele noastre au aruncat veste de salvare şi bărci pneumatice pentru a le permite persoanelor să se agaţe", precizează purtătorul de cuvânt.

Preotul Mussie Zerai, originar din Eritreea şi fondatorul organizaţiei umanitare Habeshia, a denunţat această situaţie. "Aceste decese puteau fi evitate dacă Europa ne-ar fi auzit la începutul bombardamentelor din Libia, când am cerut evacuarea tuturor refugiaţilor", a spus el.

"Astăzi, plângem deja peste 400 de persoane, între care femei însărcinate", adaugă el.

Conform iezuiţilor maltezi, aproximativ 70 de cadavre au fost găsite joia trecută în largul coastelor libiene, în apropiere de Tripoli, fiind înhumate imediat. În urmă cu trei săptămâni, 35 de imigranţi plecaţi din Tunisia au fost daţi dispăruţi.

Conform organizaţiei Fortress, 3.616 persoane au murit în Marea Mediterană în perioada 2006 - 2008 în încercarea de a ajunge în Europa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici