Peste 250 de imigranţi care încercau să ajungă în Italia au fost salvaţi de paza de coastă libiană

Paza de coastă libiană a salvat, sâmbătă, peste 250 de imigranţi care încercau să ajungă în Italia cu ajutorul unor ambarcaţiuni de mici dimensiuni, relatează site-ul agenţiei Reuters.

556 afișări
Imaginea articolului Peste 250 de imigranţi care încercau să ajungă în Italia au fost salvaţi de paza de coastă libiană

Peste 250 de imigranţi care încercau să ajungă în Italia au fost salvaţi de paza de coastă libiană

Ambarcaţiunile au fost interceptate în zona de coastă, în apropiere de oraşele Qaraboulli şi Zliten, aflate la est de capitala Tripoli.

"Forţe navale au salvat imigranţii, inclusiv femei şi copii ... care sunt din diferite ţări din zona subsahariană şi arabă. Sunt între 250 şi 270 de persoane", a declarat căpitanul Abdulhadi Fakhal.

Ţărmurile vestice ale Libiei sunt principalul punct de plecare pentru imigranţii din ţările subsahariene care fug de sărăcie şi conflicte şi încearcă să ajungă în Europa.

Sosirile de refugiaţi în Italia au scăzut cu două treimi începând din luna iulie, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, după ce oficialii guvernamentali susţinuţi de către ONU au reuşit să reducă nivelul traficului de persoane din oraşul Sabratha, aflat la vest de capitală.

Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM) a repatriat peste 10.000 de imigranţi din Libia în acest an, în baza unui program de voluntariat. Aproximativ 5.000 de imigranţi s-au înecat în Marea Mediterană în 2016.

Recent, Liderii Uniunii Europene şi cei ai Africii au anunţat implementarea unor măsuri pentru a pune capăt traficului de sclavi şi altor abuzuri asupra imigranţilor din Libia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici