Peste 350 de japonezi au simţit disconfort după ce au consumat produse congelate

Peste 350 de persoane din diferite regiuni ale Japoniei spun că au simţit disconfort după ce au consumat produse congelate în care a fost descoperit un pesticid, potrivit postului de televiziune NHK.

113 afișări
Imaginea articolului Peste 350 de japonezi au simţit disconfort după ce au consumat produse congelate

Peste 350 de japonezi au simţit disconfort după ce au consumat produse congelate

La sfârşitul lunii decembrie, filiala Aqlifoods a grupului japonez Maruha Nichiro Holdings a anunţat prezenţa inexplicabilă a unui pesticid numit malation în diverse produse congelate provenind de la o fabrică din prefectura Gunma, la nord-est de Tokyo.

Un miros neplăcut a fost detectat de către mai mulţi clienţi, care au alertat întreprinderea.

Alimentele vizate (crochete şi pizza, în special) au fost retrase din magazine.

Potrivit postului de televiziune public NHK, 359 de persoane din 37 de prefecturi au semnalat diaree, vărsături şi alte afecţiuni.

Între 29 decembrie şi 5 ianuarie, Aqlifoods a primit aproximativ 456.000 de reclamaţii, a precizat întreprinderea.

O anchetă a fost deschisă pentru a determina originea contaminării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici