Peste 90 de persoane date dispărute, după alunecarea de teren din sudul Chinei

Cel puţin 91 de persoane erau date dispărute luni, la o zi după o alunecare de teren care a îngropat aproximativ 30 de clădiri în noroi, în oraşul Shenzhen, din sudul Chinei, relatează agenţia DPA în pagina electronică.

327 afișări
Imaginea articolului Peste 90 de persoane date dispărute, după alunecarea de teren din sudul Chinei

Peste 90 de persoane date dispărute, după alunecarea de teren din sudul Chinei

Incidentul s-a produs după ce o grămadă de pământ şi deşeuri de materiale de construcţii s-a prăbuşit, a precizat luni Ministerul Resurselor Naturale.

Potrivit unui locuitor citat de ziarul local Beijing, grămada de pământ şi deşeuri, acumulată după lucrările de construcţii din ultimii doi ani, era înaltă de 100 de metri.

"Am văzut cinci sau şase clădiri îngropate. Unele dintre ele erau cămine pentru muncitori. Cred că au fost prinse sub dărâmături câteva sute de persoane", a declarat un locuitor.

O conductă de gaze din zonă a explodat în urma alunecării de teren, a informat operatorul PetroChina, citat de agenţia China Nouă.

Potrivit presei oficiale, 59 de bărbaţi şi 32 de femei erau dispăruţi luni, după ce "valurile uriaşe" de noroi au demolat o zonă de 60.000 de metri pătraţi, inclusiv un parc industrial.

Cel puţin 33 de clădiri au fost îngropate sau distruse, inclusiv 14 fabrici, două clădiri de birouri, o cantină, trei cămine şi 13 clădiri mai mici, a declarat luni dimineaţă, într-o conferinţă de presă, viceprimarul oraşului Shenzhen, Liu Qingsheng.

Semne de viaţă au fost detectate printre dărâmături în cel puţin trei locuri, a relatat agenţia China Nouă.

Şapte persoane au fost salvate, dar eforturile celor aproape 1.500 de salvatori au fost îngreunate de ploaie şi noroi, a afirmat un oficial din Biroul pentru situaţii de urgenţă din Shenzhen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici