Phenianul avertizează asupra unor acţiuni "mai puternice", după testul nuclear de marţi

Coreea de Nord a avertizat marţi că testul nuclear efectuat în cursul dimineţii nu este decât "o primă" etapă şi ameninţă cu acţiuni "mai puternice" dacă vor fi impuse sancţiuni împotriva sa.

1154 afișări
Imaginea articolului Phenianul avertizează asupra unor acţiuni "mai puternice", după testul nuclear de marţi

Phenianul avertizează asupra unor acţiuni "mai puternice", după testul nuclear de marţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ultimul test nu este decât prima acţiune pe care am desfăşurat-o, cu cea mai mare reţinere posibilă", a declarat ministrul nord-coreean al Apărării, într-un comunicat publicat de agenţia oficială KCNA.

"Dacă Statele Unite complică situaţia cu ostilitatea lor persistentă, nu vom avea altă opţiune decât să realizăm un al doilea, al treilea set de acţiuni", a adăugat ministrul, fără să precizeze la ce acţiuni se referă.

Phenianul a efectuat al treilea test nuclear, de o forţă net superioară celor precedente şi cu un focos miniaturizat, potrivit declaraţiilor, un act de sfidare la adresa comunităţii internaţionale.

Consiliul de securitate se va reuni de urgenţă marţi la ora 09.00 (16.00 ora României), pentru a examina în cel fel va reacţiona faţă de acest test, care contravine rezoluţiilor ONU.

Noi sancţiuni ar urma să fie impuse.

Programul nuclear şi balistic al Coreei de Nord a provocat de-a lungul anilor un val de sancţiuni multilaterale, impuse de ONU, sau unilaterale decise de anumite ţări, în nume propriu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici