Ploile din Australia au dus la stingerea unui incendiu după 74 de zile. Avertizare de inundaţii

Serviciile de Urgenţă din Australia au emis două avertizări de inundaţii pentru duminică după-amiază în mai multe zone, potrivit ABC. În schimb, pompierii din NSW au anunţat, sâmbătă seara, că ploile torenţiale au dus la stingerea unui incendiu mare de vegetaţie, numit Currowan, după 74 de zile.

3162 afișări
Imaginea articolului Ploile din Australia au dus la stingerea unui incendiu după 74 de zile. Avertizare de inundaţii

Sursa: Profimedia Images

Incendiul a reuşit în această perioadă să distrugă 312 case inclusiv Lake Conjola şi a mistuit o suprafaţă de 499,621 de hectare, conform sursei citate.

Biroul de Meteorologie australian a emis două avertizări privind înrăutăţirea vremii care riscă să ducă la inundaţii ce ar putea pune în pericol vieţile oamenilor în Hunter, Central Coast, regiunea metropolitană din Sydney, Illawarra şi părţile estice din Central Tablelands, inclusiv Blue Mountains.

Astfel, Serviciile de Urgenţă din New South Wales au emis două avertizări pentru a evacua zona, din cauza riscului producerii inundaţilor de duminică după-amiază. Locuitorilor din jurul Lagunei Narrabeen li s-a spus să se pregătească de evacuare duminică seara.

Nivelul apei în lagună creşte rapid, prin urmare locuitorii ar putea rămâne blocaţi în zonă, dacă nu evacuează. Şi oamenilor care locuiesc în North Richmond Lowlands li s-a spus să se pregătească să evacueze regiunea, duminică seara, deoarece inundaţiile ar putea afecta podul North Richmond.

Mii de case au rămas fără curent duminică după-amiază din cauza ploilor care au afectat reţeaua de curent.

Ausgrid a spus că 70.000 de clienţi au rămas fără curent în Sydney, Central Coast şi Hunter, în timp ce compania Endeavour Energy a anunţat că 26.000 de clienţi au rămas fără curent în Estul Sydney, Blue Mountains şi Illawarra.

Departamentul de Transporturi din New South Wales a atenţionat că traficul rutier şi transportul public vor fi perturbate, inclusiv zonele Wakehurst Parkway de la Narrabeen, podurile Windsor şi Richmond şi drumurile dinspre nord de la South Dowling Stret din Surry Hills.

Serviciile de autobuz le-au înlocuit pe cele de feribot de la Manly şi Parramatta şi Blue Mountains, iar liniile de căi ferate de pe Coasta de Sud, Coasta Centrală şi New Castle au fost închise.

 

Cinci răniţi în Sydney, după ce un copac a căzut pe o maşină

Cinci persoane au fost rănite după ce un copac a căzut pe o maşină pe Bridge Street. Patru pasageri în vârstă de 50 de ani au fost transportaţi la spitalele St Vincent şi Royal Prince Alfred. Personalul de pe ambulanţă a spus „că au scăpat ca prin urechile acului”.

Cele mai puternice ploi de duminică dimineaţă până la ora 14.00 au fost înregistrate în Lindern din Hakesbury, Kurrajong Heights şi Bilpin.

De asemenea, Serviciile de Urgenţă au înregistrat 4.170 de apeluri, începând de sâmbătă la miezul nopţii, 58 dintre apeluri au dus la operaţiuni de salvare din cauza inundaţiilor. Astfel, patru bărbaţi au fost salvaţi, sâmbătă noapte după ce ambarcaţiunea acestora s-a răsturnat în jurul orei 23.30.

Comisarul de poliţie din New South Wales Karen Webb a precizat că bărbaţii nu au ţinut cont de avertizările meteo. „A fost un gest necugetat şi inutil care le-a pus viaţa în pericol”, a explicat Webb.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici