Poartă scutece, beau cu biberonul şi nu ştiu să deschidă o carte. ADEVĂRURI şocante despre elevii din ziua de astăzi

O profesoară a făcut mărturisiri suprinzătoare şi şocante despre elevii săi, spunând că la vârsta de cinci ani, mulţi dintre aceştia poartă încă scutece, beau din biberon şi nu ştiu să deschidă o carte.

17351 afișări
Imaginea articolului Poartă scutece, beau cu biberonul şi nu ştiu să deschidă o carte. ADEVĂRURI şocante despre elevii din ziua de astăzi

Poartă scutece, beau cu biberonul şi nu ştiu să deschidă o carte. ADEVĂRURI şocante despre elevii din ziua de astăzi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Uitându-mă la ceas, îmi dau seama că este timpul să îi schimb scutecul lui Lily. Experienţa îmi spune că nu îi place acest lucru, pentru că majoritatea bebeluşilor se comportă aşa, dar aici este problema: Lily are cinci ani, iar eu nu sunt mama ei, ci profesoara ei, iar Lily nu este singurul copil care poartă încă scutece", spune profesoara pentru dailymail.co.uk.

Femeia este profesoară într-o şcoală din sudul Angliei, şi povesteşte că în fiecare zi se confruntă cu iresponsabilitatea şi neglijenţa părinţilor. Copiii nu au o problemă medicală, ci părinţi care cred că vor învăţa să folosească toaleta singuri, sau că este responsabilitatea şcolii să facă acest lucru.

Un sondaj realizat de Asociaţia Profesorilor relevă faptul că profesorii consideră că elevii de şcoală primară sunt mai puţin independenţi decât în urmă cu zece ani.

"În clasa mea este un copil care are probleme dentare serioase din cauza consumului de băuturi dulci. Cel mai îngrijorător este însă faptul că la vârsta de cinci ani nu bea din ceaşcă, ci din biberon" a declarat profesoara.

Femeia a declarat că în cei opt ani de când este profesoară a fost martora unui declin şocant în deprinderile de bază ale copiilor.

Şcoala spune clar că se aşteaptă ca un elev să meargă singur la toaletă, să se încheie la haină sau să mănânce cu furculiţa şi cuţitul.

Totuşi, mulţi părinţi consideră că aceste lucruri trebuie să fie "predate" de către profesori şi îşi trimit copiii la şcoală fără ca aceştia să cunoască noţiuni elementare, cum ar fi să stea liniştiţi pe scaun timp de câteva minute sau să nu bată alţi copii.

"În fiecare vară vizitez locuinţele celor 30 de copii care îmi vor deveni elevi din toamnă. În două treimi din acele locuinţe, văd cele mai noi gadgeturi, televizoare cu plasmă, console video şi computere, dar nu văd jucării sau cărţi. În majoritatea cazurilor, părinţii nici nu se deranjează să oprească televizorul în timpul vizitei mele, iar când îi întreb ce aşteptări au de la şcoală şi care le sunt îngrijorările, se uită pierduţi la mine", spune profesoara.

Profesoara spune că deşi pare greu de crezut, majoritatea părinţilor nu vorbesc cu proprii copii, iar aceştia nu sunt capabili să comunice corect: "Dă creion" a spus un copil în sala de clasă. Părinţii nu îşi educă odraslele, abandonându-le în faţa televizorului, iar rezultatul şocant este că aceştia nu ştiu să ţină o pensulă în mână sau să se joace cu jucării.

"Tommy, un băiat de cinci ani din clasa mea, este expert la calculator. Poate mânui un mouse fără probleme şi deschide programe pe computer, dar nu ştie să deschidă o carte. Când am încercat să citesc cu el dintr-o carte, a încercat să o deschidă de la cotor. Nu ştia cum să ţină un creion în mână, iar când l-am întrebat cu ce literă începe cuvântul "roşu", a devenit evident că nu era sigur nici măcar cum arată culoarea respectivă", spune profesoara.

Femeia mai spune că copiii nu mai respectă o anumită oră de culcare şi ajung la şcoală atât de obosiţi încât este nevoită să îi lase să doarmă acolo.

Aceste situaţii sunt întâlnite în şcolile din întreaga ţară, demonstrând că părinţii nu îşi înţeleg propriile responsabilităţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici