Poliţia britanică cercetează doi bărbaţi pentru spionaj în favoarea Chinei

Poliţia britanică cercetează doi bărbaţi despre care se presupune că au spionat pentru China, încălcând Legea privind secretele oficiale, au anunţat, luni, oficialităţile de la Londra.

195 afișări
Imaginea articolului Poliţia britanică cercetează doi bărbaţi pentru spionaj în favoarea Chinei

Doi bărbaţi, unul de 32 de ani, iar altul de 29 de ani, sunt cercetaţi de poliţia britanică din cauză că ar fi spionat pentru China. Aceştia vor apărea în faţa instanţei vineri, au arătat autorităţile de la Londra.

"A fost o investigaţie complexă, iar acuzaţiile sunt foarte grave", a declarat Dominic Murphy, şeful Comandamentului de combatere a terorismului din cadrul Poliţiei Metropolitane, citat de Reuters.

La Londra a crescut îngrijorarea cu privire la activităţile de spionaj ale Chinei în Marea Britanie, în special după ce anul trecut un cercetător a fost arestat sub acuzaţia de spionaj pentru Beijing.

Guvernul britanic a declarat atunci că spionii chinezi vizează oficiali ca parte a unei operaţiuni din ce în ce mai sofisticate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici