Poliţia germană a efectuat percheziţii la o moschee din Hildesheim. Musulmanii erau radicalizaţi, fiind îndemnaţi să "urască necredincioşii"

Poliţia a efectuat percheziţii la o moschee şi câteva adrese din oraşul Hildesheim, sub suspiciunea că unele persoane care serveau la această moschee ar fi răspândit idei extremiste, a anunţat Ministerul de Interne din landul Saxonia Inferioară, potrivit agenţiei de ştiri DPA.

1970 afișări
Imaginea articolului Poliţia germană a efectuat percheziţii la o moschee din Hildesheim. Musulmanii erau radicalizaţi, fiind îndemnaţi să "urască necredincioşii"

Poliţia germană a efectuat percheziţii la o moschee dinl Hildesheim. Musulmanii erau radicalizaţi, fiind îndemnaţi să "urască necredincioşii"

Poliţia a descins la moschea care era administrată de filiala locală a Cercului Islamic german (DIK), dar şi la adresele a opt persoane care conduceau organizaţia.

"Cercul Islamic german (DIK) din Hildesheim este un centru naţional pentru susţinătorii ideologiei salafiste radicale," a declarat Boris Pistorius, ministrul de Interne al Saxoniei Inferioare, făcând referire la o mişcare islamică ultra-conservatoare.

Autorităţile de securitate au descoperit că musulmanii erau radicalizaţi în cadrul organizaţiei DIK, fiind îndemnaţi să "urască necredincioşii" şi încurajaţi să plece la război în zonele de conflict, a adăugat oficialul german.

Percheziţiile au avut loc în cursul zilei de miercuri, a precizat un reprezentant al poliţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici