Poliţia germană oferă o recompensă de jumătate de milion de euro pentru informaţii privind jaful de la muzeul Grüne Gewölbe

Poliţia din Germania a anunţat că oferă o recompensă de 500.000 de euro pentru informaţii care ar putea ajuta la prinderea hoţilor care au reuşit să fure bunuri cu o valoare ce se apropie de un miliard de euro de la muzeul Grüne Gewölbe din Dresda, informează cotidianul The Guardian.

2077 afișări
Imaginea articolului Poliţia germană oferă o recompensă de jumătate de milion de euro pentru informaţii privind jaful de la muzeul Grüne Gewölbe

Poliţia germană oferă o recompensă de 500.000 de euro pentru informaţii privind jaful de la muzeul Grüne Gewölbe din Dresda

Autorităţile continuă să caute cei patru suspecţi care au comis jaful în cursul dimineţii de luni, reuşind să sustragă bijuterii şi sute de alte exponate valoroase.

Spărgătorii au provocat un incendiu la primele ore ale dimineţii, provocând defecţiuni la sistemul de alimentare cu electricitate al clădirii astfel că sistemele de securitate nu au mai funcţionat.

Poliţia vorbeşte deja despre cel mai mare jaf al unui muzeu din istoria postbelică.

Poliţia a comunicat că recompensa va fi acordată oricui furnizează informaţii „care ar putea duce la capturarea făptuitorilor sau recuperarea obiectelor furate”.

În afară de o maşină arsă, despre care se crede că a fost folosit de hoţi pentru a fugi de la locul faptei, anchetatorii nu au găsit nicio urmă semnificativă care să indice identitatea hoţilor sau unde se află bunurile jefuite.

Potrivit tabloidului Bild, hoţii ar fi vizat colecţia de bijuterii a muzeului şi au pătruns în incinta instituţiei printr-o fereastră de mici dimensiuni.

Grüne Gewölbe are 10 încăperi în care sunt expuse peste 3.000 de obiecte, de la bijuterii la capodopere consacrate. Clădirea a fost afectată de bombardamentele din Cel De-al Doilea Război Mondial şi nu a fost restaurată pentru a fi redeschisă decât în 2006.

Este vorba despre al doilea furt de amploare din ultimii ani în Germania, după ce o monedă de aur de 24 de carate uriaşă, cântărind 100kg, a dispărut la Berlin din Muzeul Bode Museum.

Spărgătorii au vizat secţiunea istorică a colecţiei deţinute de muzeu.

Colecţia Grünes Gewölbe a fost creată între 1723 and 1730 la porunca lui August al II-lea, Elector de Saxonia (ca Frederic Augustus I), rege al Poloniei şi Mare Duce de Lituania.

În prezent, exponatele muzeului sunt prezentate în două secţiuni. Colecţia istorică este expusă în camera originală a muzeului restaurată la parterul palatului regal din Dresda. Anumite exponate sunt plasate în Neues Grünes Gewölbe, la următorul etaj al palatului.

Unul dintre cele mai valoroase exponate din colecţia muzeului este un diamant verde, de 41 de carate, expus în prezent la Muzeul Metropolitan de Artă din New York.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
furt,
muzeu

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici