Poliţia turcă avertizează asupra unor posibile atacuri teroriste în ţară, îndreptate spre creştini

Poliţia turcă a lansat un avertisment asupra unor posibile atacuri ale reţelei Stat Islamic în ţară care ar viza creştini şi evrei în acest weekend, cu ocazia sărbătorilor pascale catolice, transmite agenţia turcă de stat Anatolia, citată de publicaţia Le Figaro.

509 afișări
Imaginea articolului Poliţia turcă avertizează asupra unor posibile atacuri teroriste în ţară, îndreptate spre creştini

Poliţia turcă avertizează asupra unor posibile atacuri teroriste în ţară, îndreptate spre creştini (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Această alertă a fost emisă la nivel naţional în Turcia pe fondul unor posibile atacuri teroriste care ar viza biserci catolice care celebrează sărbătoarea Paştelui duminică, dar şi sinagogi, anunţă agenţia Anatolia.

Poliţia avertizează că membri ai reţelei teroriste Stat Islamic, responsabilă de mai multe atacuri din ţară potrivit autorităţilor turce, ar putea ataca lăcaşuri de cult duminică, dar şi consulate sau ambasade, în special în Ankara, şi instituţii religioase non-musulmane.

Alerta vine la o săptămână după ce un atentat sinucigaş a avut loc în centrul Istanbului, în care patru turişti, trei israelieni şi un iranian, au murit.

Autorităţile turce plasează atacul de duminică în responsabilitatea reţelei teroriste Stat Islamic, pe care o acuză în total de patru atacuri comise în Turcia începând de vara trecută, în care a avut loc un dublu atentat sinucigaş în faţa gării centrale din Ankara la un miting prokurd, în care au murit 103 persoane.

Alte două atacuri teroriste din Ankara au fost revendicate de gruparea radicală kurdă TAK, desprinsă din mişcarea teroristă Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) care a comis mai multe atentate teroriste în ţară.

Nivelul de securitate a crescut în mai multe state europene, pe fondul atentatelor teroriste din Bruxelles de marţi, soldate cu 31 de morţi, care au fost revendicate de reţeaua teroristă Stat Islamic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici