Polonia ar putea cere acces la arme nucleare, în cadrul unui program NATO

Un oficial polonez a declarat că Ministerul Apărării de la Varşovia ia în considerare posibilitatea de a cere acces la arme nucleare, în cadrul unui program NATO prin care Statele Unite plasează acest tip de armament pe teritoriul anumitor ţări aliate, relatează Associated Press în pagina online.

1097 afișări
Imaginea articolului Polonia ar putea cere acces la arme nucleare, în cadrul unui program NATO

Polonia ar putea cere acces la arme nucleare, în cadrul unui program NATO

Tomasz Szatkowski, ministrul adjunct al Apărării, a declarat că ministerul discută în prezent dacă să ceară participarea la programul de împărtăşire a armamentului nuclear al NATO, pentru a ameliora securitatea ţării.

Informaţiile intervin în contextul îngrijorărilor Poloniei privind acţiunile recente ale Rusiei.

Szatkowski a făcut această declaraţie sâmbătă, pentru postul privat Polsat. Presa poloneză comentează că aceasta este prima dată când un oficial din Polonia afirmă că ţara vrea să facă parte din acest program al NATO.

Alianţa Nord-Atlantică, din care fac parte 28 de state, are trei puteri nucleare - Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie - dar numai SUA au oferit arme aliaţilor în cadrul acestui program. Belgia, Germania, Italia, Olanda şi Turcia au găzduit arme nucleare în cadrul acestui program.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici