Premierul britanic anunţă un pachet militar de 60 de milioane de dolari pentru Ucraina

Premierul britanic Rishi Sunak a anunţat un pachet de apărare aeriană de 60 de milioane de dolari pentru Ucraina în timpul primei sale vizite la Kiev, sâmbătă, potrivit Downing Street.

1486 afișări
Imaginea articolului Premierul britanic anunţă un pachet militar de 60 de milioane de dolari pentru Ucraina

În timpul întâlnirii sale cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, Sunak "a confirmat că Marea Britanie va oferi un nou pachet major de apărare aeriană pentru a ajuta la protejarea civililor ucraineni şi a infrastructurii naţionale critice de un baraj intens de lovituri ruseşti", potrivit unui comunicat de presă al Downing Street.

"Pachetul de ajutor pentru apărare, în valoare de 50 de milioane de lire sterline, cuprinde 125 de tunuri antiaeriene şi tehnologie pentru a contracara dronele mortale furnizate de Iran, inclusiv zeci de radare şi capacităţi de război electronic antidronă", continuă comunicatul.

În timpul vizitei sale surpriză în capitala ucraineană, Sunak a depus flori la un memorial pentru morţii de război din Ucraina şi a aprins o lumânare la un memorial pentru victimele foametei Holodomor din anii 1930, potrivit comunicatului.

Premierul s-a întâlnit, de asemenea, cu ucraineni care au povestit munca lor de salvare a supravieţuitorilor din dărâmături şi de stingere a incendiilor provocate de atacurile aeriene ruseşti şi de atacurile cu mortiere.

Sunak şi-a exprimat mândria că Marea Britanie "a fost alături de Ucraina încă de la început", afirmând că vizita sa a însemnat angajamentul de a "continua să fie alături de Ucraina, în timp ce aceasta luptă pentru a pune capăt acestui război barbar şi a oferi o pace dreaptă".

În plus faţă de pachetul de apărare aeriană, Sunak s-a angajat, de asemenea, să finanţeze cu 14 milioane de dolari (12 milioane de lire sterline) răspunsul Programului Alimentar Mondial în Ucraina, precum şi cu 5 milioane de dolari (4 milioane de lire sterline) răspunsul Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie în Ucraina.

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici