Premierul japonez: Nu au fost observate scurgeri radioactive

Premierul japonez, Naoto Kan, a dat asigurări, vineri, că nu a fost observată nicio scurgere radioactivă în centralele nucleare din ţară după cutremurul cu magnitudinea de 8,9 care a afectat nord-estul Japoniei.

46 afișări
Imaginea articolului Premierul japonez: Nu au fost observate scurgeri radioactive

Premierul japonez: Nu au fost observate scurgeri radioactive (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cutremurul cu magnitudinea de 8,9, potrivit institutului american de geofizică USGS, s-a produs la 24,4 kilometri adâncime, la ora 14.46 (07.46 ora României) şi la aproximativ 100 de kilometri în largul prefecturii Miyagi.

Cinci centrale nucleare au fost închise în Japonia, în urma cutremurului cu magnitudinea de 8,9 produs vineri în largul coastelor de nord-est ale acestei ţări, relatează BBC News Online.

"Un cutremur de o asemenea magnitudine are potenţialul să genereze un tsunami distrugător care poate atinge coastele din apropierea epicentrului în câteva minute şi coastele mai îndepărtate în câteva ore", a precizat Centrul.

O alertă de nivel maxim a fost declanşată de agenţia japoneză, care a avertizat în legătură cu un tsunami de mare amploare, a cărui înălţime ar putea ajunge până la şase metri. O alertă de tsunami a fost emisă pentru Japonia, Rusia, Insulele Mariane, Filipine, Insula Guam, Taiwanul, Insulele Marshall, Indonezia, Papua Noua Guinee, Nauru, Micronezia şi Hawaii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici