Partidul premierului Shinzo Abe a câştigat alegerile parlamentare din Japonia/ Premierul nipon promite să "tranşeze cu fermitate" chestiunea nord-coreeană

Shinzo Abe, premierul Japoniei a declarat că sarcina sa imediată este să "tranşeze cu fermitate" chestiunea nord-coreeană, la câteva ore după ce sondajele la ieşirea de la urne au indicat o victorie categorică a partidului său în scrutinul legislativ care a avut loc duminică, informează BBC News.

749 afișări
Imaginea articolului Partidul premierului Shinzo Abe a câştigat alegerile parlamentare din Japonia/ Premierul nipon promite să "tranşeze cu fermitate" chestiunea nord-coreeană

Premierul nipon Shinzo Abe promite să "tranşeze cu fermitate" chestiunea nord-coreeană

"Aşa cum am promis la alegeri, sarcina mea imediată este să tranşez cu fermitate chestiunea nord-coreeană" a declarat premierul.

"Pentru asta este nevoie de o diplomaţie puternică", a adăugat Abe, care convocat alegeri anticipate în încercarea de a obţine un mandat mai solid pentru gestionarea mai multor "crize" cu care se confruntă ţara sa, printre care şi intensificarea ameninţării nord-coreene.

Sondajele de opinie la ieşirea de la urne indică faptul că Partidul Liberal Democrat (LDP) şi partenerul de coaliţie Komeito ar urma să câştige 312 locuri în Camera Reprezentanţilor, menţinându-şi astfel majoritatea de două treimi în camera inferioară a Parlamentului nipon.

Shinzo Abe consideră că este necesară extinderea rolului forţele armate nipone, care prin constituţie sunt limitate la a avea doar un rol defensiv, pentru ca Japonia să aibă la dispoziţie toate opţiunile în cazul unei agresiuni din partea Coreei de Nord.

Modificarea Constituţiei necesită o majoritate de două treimi în ambele camere ale Parlamentului japonez şi o majoritate simplă într-un referendum naţional.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici