Premierul Scoţiei a ajuns la Bruxelles pentru a discuta despre posibilitatea rămânerii ţării în UE

Premierul scoţian, Nicola Sturgeon, a ajuns la Bruxelles unde se va întâlni cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru a discuta despre rezultatul referendumului din Marea Britanie şi posibilitatea ca Scoţia să rămână în UE, potrivit BBC News online.

2793 afișări
Imaginea articolului Premierul Scoţiei a ajuns la Bruxelles pentru a discuta despre posibilitatea rămânerii ţării în UE

Premierul Scoţiei a ajuns la Bruxelles pentru a discuta despre posibilitatea rămânerii ţării în UE

Sturgeon va purta discuţii, de asemenea, cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi cu deputaţii europeni.

Aceasta a spus că este "hotărâtă" să protejeze interesele Scoţiei în Europa.

Premierul scoţian spera să îl întâlnească şi pe preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, însă acesta din urmă a spus că o discuţie nu este adecvată în acest moment.

Europarlamentarul scoţian Alyn Smith a declarat, înaintea discuţiilor pe care urmează să le aibă Sturgeon la Bruxelles, că există multă bunăvoinţă faţă de Scoţia în capitala UE.

"Uşile sunt deschise la Bruxelles şi există bunăvoinţa de a discuta cu Scoţia", a declarat el pentru BBC Radio Scoţia.

Prim-ministrul Nicola Sturgeon a ţinut, în Parlamentul Scoţiei, un discurs cu privire la rezultatul referendumului din Marea Britanie, ocazie cu care a afirmat că ieşirea din UE ar fi împotriva voinţei poporului scoţian. Oficialul scoţian a mai spus că perioada de trei luni de criză politică până la nominalizarea unui nou premier al Regatului Unit va provoca şi mai multe pagube economiei britanice. În cadrul referendumului privind apartenenţa Marii Britanii la UE, majoritatea populaţiei din regiunea Scoţiei a votat în favoarea rămânerii în Blocul comunitar.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici