Premierul turc îndeamnă femeile să aibă cel puţin trei copii: Dacă Putin o poate cere în Rusia, de ce să nu o facă Erdogan în Turcia?

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a îndemnat din nou, joi, femeile să "aibă cel puţin trei copii pentru a susţine naţiunea", în cadrul unui discurs la Istanbul.

1485 afișări
Imaginea articolului Premierul turc îndeamnă femeile să aibă cel puţin trei copii: Dacă Putin o poate cere în Rusia, de ce să nu o facă Erdogan în Turcia?

Recep Tayyip Erdogan (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Este dreptul meu în calitate de premier să spun că ar fi bine ca femeile să aibă cel puţin trei copii", a declarat Recep Tayyip Erdogan în cadrul unui discurs cu ocazia Aid care marchează sfârşitul lunii Ramadanului, retransmis de la sediul partidului Justiţiei şi Dezvoltării (AKP) de postul NTV.

"Dacă Vladimir Putin o poate cere în Rusia, atunci de ce să nu poată Erdogan să o facă în Turcia?", a afirmat acesta.

"Trebuie să ne susţinem naţiunea", a justificat premierul îndemnând "mamele care au votat pentru AKP să îşi educe corect copii" şi solicitând "taţilor să asigure nevoile financiare şi economice ale familiei lor".

Primele comentarii pe reţeaua socială Twitter erau revoltate: "este fascism, este un misogin", afirma o contribuabilă turcă.

Declaraţii similare precum şi limitări ale dreptului la avort sau restricţii în utilizarea pilulelor de a doua zi au provocat furia asociaţiilor feministe în iunie.

"Nu am votat nimic în acest sens", a ţinut să sublinieze joi premierul în faţa simpatizanţilor care strigau "Turcia e mândră de tine".

Aflat la putere de zece ani, guvernul AKP a fost puternic contestat în stradă timp de câteva săptămâni pentru presupusa sa orientare autoritară şi islamistă.

Premierul turc a reiterat, printre altele, susţinerea sa pentru Frăţia musulmană, în Egipt, şi cere compatrioţilor săi să "se roage pentru ei" în această zi a Aid.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici