Preşedintele Bangladeshului a murit într-un spital din Singapore, la vârsta de 84 de ani

Preşedintele Bangladeshului, Zillur Rahman, a decedat miercuri, la vârsta de 84 de ani, într-un spital din Singapore, la patru ani după ce a acces în funcţia onorifică de la conducerea acestei ţări defavorizate din Asia de Sud, au anunţat surse diplomatice.

117 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Bangladeshului a murit într-un spital din Singapore, la vârsta de 84 de ani

Preşedintele Bangladeshului a murit într-un spital din Singapore, la vârsta de 84 de ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele a murit într-un spital de aici, din Singapore, la ora locală 18.47 (12.47, ora României)", a spus pentru AFP ambasadorul Bangladeshului din Singapore, Mahbubuzzaman.

Rahman, care suferea de probleme renale şi respiratorii, a fost transferat la Spitalul Mount Elizabeth din Singapore cu un avion sanitar, la 10 februarie, după agravarea stării sale de sănătate.

Înainte să acceadă în funcţia de preşedinte, în februarie 2009, devenind al 19-lea şef de stat, el a fost şeful adjunct al actualului partid aflat la putere, Awami League.

Şeful Guvernului Bangladeshului, Sheikh Hasina, şi-a exprimat condoleanţele pentru moartea preşedintelui.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici