Preşedintele Parlamentului European atrage atenţia cu privire la o revenire a lui Silvio Berlusconi la putere

Preşedintele Parlamentului European (PE) Martin Schulz i-a avertizat joi pe italieni în legătură cu o revenire a lui Silvio Berlusconi la putere, apreciind că acesta a scăpat Italia de sub control când se afla la putere.

162 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Parlamentului European atrage atenţia cu privire la o revenire a lui Silvio Berlusconi la putere

Preşedintele Parlamentului European atrage atenţia cu privire la o revenire a lui Silvio Berlusconi la putere (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Silvio Berlusconi a scăpat de sub control Italia cu acţiunea sa guvernamentală iresponsabilă şi escapadele personale", a declarat social-democratul german pentru cotidianul de mare tiraj Bild, înainte de scrutinul legislativ italian de duminică şi luni.

"Sunt multe în joc în urma alegerilor viitoare. Este vorba mai ales despre a nu sabota încrederea pe care ţara a câştigat-o cu (premierul în exerciţiu) Mario Monti", a adăugat Schultz, care a fost insultat în urmă cu doi ani de către Berlusconi.

"Am mare încredere în alegătorii şi alegătoarele din Italia că vor face o alegere bună pentru ţara lor", a subliniat el, potrivit unor declaraţii transmise într-un comunicat de Bild, dar care nu au fost publicate integral în ediţia de joi.

Întrebată în numeroase rânduri de către jurnalişti în acest sens, cancelarul german Angela Merkel şi membrii Guvernului s-au abţinut să ia partea vreunui partid la alegerile italiene, al căror rezultat este incert, mulţumindu-se să laude bilanţul Guvernului Monti.

Potrivit ultimelor sondaje disponibile, coaliţia de centru-stânga condusă de către Pier Luigi Bersani beneficiază de un avans de numai 2,5 până la 4,5 puncte faţă de dreapta lui Silvio Berlusconi.

În iulie 2003, pe când era deputat european, Martin Schulz a fost insultat de către Berlusconi. Acesta, la vremea respectivă premier, l-a invitat să joace "rolul unui Kapo" într-un film despre nazişti.

Aceste afirmaţii au fost făcute în Parlamentul European şi au produs o emoţie puternică în Germania.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici