Preşedintele Siriei cataloghează drept "trădătoare" miliţiile sprijinite de SUA

Bashar al-Assad, preşedintele Siriei, a catalogat miliţiile sprijinite de Washington drept "trădătoare", acuzaţii prompt denunţate de Forţele Democratice Siriene (SDF), alianţă multi-etnică de miliţii kurde şi arabe susţinută de coaliţia antiteroristă coordonată de SUA, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

980 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Siriei cataloghează drept "trădătoare" miliţiile sprijinite de SUA

Preşedintele Siriei cataloghează miliţiile sprijinite de SUA drept "trădătoare"

În cadrul unei întrevederi cu vicepremierul rus Dmitri Rogozin, la baza aeriană Hmeimim din Siria, de asemenea, Assad a salutat rolul posibilitatea ca ONU să joace un rol în organizarea alegerilor în Siria şi a subliniat importanţa respectării suveranităţii Siriei, se afirmă într-un comunicat al Preşedinţiei de la Damasc.

Alianţa Forţele Democratice Siriene (SDF), care controlează aproximativ un sfert din teritoriul Siriei, a reacţionat prompt la acuzaţiile lansate de Assad, afirmând că regimul de la Damasc sădeşte disensiuni şi sectarism.

""Acest regim ... este el însăşi o definiţie a trădării, care, dacă sirienii nu-l vor confrunta, va duce la divizarea ţării, lucru pe care forţele noastre nu-l vor permite sub nici o formă", se afirmă într-un comunicat al alianţei rebele.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici