Presupusul autor al atacului armat de pe aeroportul din Los Angeles a pledat nevinovat

Presupusul autor al atacului armat soldat cu un mort, la începutul lui noiembrie, pe aeroportul din Los Angeles, acuzat de crimă şi tentativă de omucidere, a pledat nevinovat, joi, în California, a anunţat tribunalul.

82 afișări
Imaginea articolului Presupusul autor al atacului armat de pe aeroportul din Los Angeles a pledat nevinovat

Presupusul autor al atacului armat de pe aeroportul din Los Angeles a pledat nevinovat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Procesul lui Paul Ciancia, în vârstă de 23 de ani, a fost stabilit să înceapă la 11 februarie, într-un tribunal federal californian. Biroul procurorului nu a precizat încă dacă solicită pedeapsa cu moartea în cazul unei condamnări.

La jumătatea lui decembrie, un mare juriu a stabilit 11 capete de acuzare împotriva lui Ciancia, în urma atacului armat soldat cu un mort din cadrul Agenţiei americane pentru Securitatea Transporturilor (TSA).

Paul Ciancia este inculpat pentru uciderea ofiţerului Gerardo Hernandez şi pentru tentative de ucidere a altor trei ofiţeri TSA.

Mai multe capete de acuzare sunt pasibile de pedeapsa cu închisoarea pe viaţă sau pedeapsa capitală, a anunţat Biroul procurorului federal de la Los Angeles.

Paul Ciancia a fost grav rănit de către poliţie într-un schimb de focuri imediat după atac şi a fost internat pentru o perioadă la un spital, într-o stare critică. La externare, el a fost încarcerat imediat.

Atacul armat, comis pe 1 noiembrie, a provocat panică pe aeroportul de la Los Angeles şi a antrenat perturbări importante în traficul aerian american.

Agentul decedat, primul de la crearea TSA în urma atentatelor de la 11 septembrie, avea vârsta de 39 de ani. Alte şapte persoane au fost rănite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici