Primele cuvinte pe care PAPA FRANCISC le-a rostit după ce a fost ales, dezvăluite de Vatican

Vaticanul a dezvăluit primele cuvinte pe care cardinalul Jorge Bergoglio le-a rostit în momentul în care a fost ales de Conclav Papa Francisc, a anunţat miercuri agenţia specializată în problemele Vaticanului, I-Media.

3104 afișări
Imaginea articolului Primele cuvinte pe care PAPA FRANCISC le-a rostit după ce a fost ales, dezvăluite de Vatican

Primele cuvinte pe care PAPA FRANCISC le-a rostit după ce a fost ales, dezvăluite de Vatican (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cardinalul Jorge Bergoglio a spus "sunt un mare păcătos; încrezător în mila şi răbdarea lui Dumnezeu, în suferinţă, accept", în momentul în care a fost ales papă.

Acest episod, care s-a petrecut pe 13 martie, în a doua şi ultima zi a reunirii Conclavului, în Capela Sixtină, este relatat de către protopopul Bazilicii Sfântul Petru, cardinalul Angelo Comastri, participant la Conclav, într-un documentar realizat de Centrul de Televiziune al Vaticanului (CTV) şi care va fi difuzat pe 2 aprilie în Italia, sub formă de DVD.

Doar primele imagini ale acestui film de 50 de minute au fost dezvăluite presei miercuri, în timpul unei prezentări. Este vorba despre imagini filmate deasupra Vaticanului, cu fumul alb ce ieşea de pe coşul Capelei Sixtine la ora locală 19.06 (20.06, ora României), pe 13 martie.

Filmul, în italiană, continuă cu imagini de la prima apariţie a Papei Francisc la balconul Bazilicii Sfântul Petru. Urmează toate momentele cu încărcătură emoţională puternică ale unei secvenţe istorice, şi anume elicopterul care îl duce pe Benedict al XVI-lea de la Vatican la Castel Gandolfo, Vaticanul pe parcursul vacanţei Scaunului Apostolic, iar apoi noul Papă Francisc luând cuvântul în faţa pelerinilor în seara alegerii.

Documentarul se încheie cu imagini filmate foarte recent de CTV, la întâlnirea istorică dintre cei doi papi, la 23 martie, la Castel Gandolfo, reşedinţa de vară a papilor, în apropiere de Roma.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici