Primul discurs al noului preşedinte brazilian. Lula promite să lupte împotriva ilegalităţilor

  • Luiz Inacio Lula da Silva a devenit noul preşedinte al Braziliei
  • Pentru Lula este al treilea mandat
  • Liderii lumii l-au felicitat pe noul preşedinte
  • Fostul lider Jair Bolsonaro nu a oferit o reacţie oficială în urma alegerilor
654 afișări
Imaginea articolului Primul discurs al noului preşedinte brazilian. Lula promite să lupte împotriva ilegalităţilor

Sursa foto: MediafaxFoto

Luiz Inacio Lula da Silva a devenit noul preşedinte brazilian, după ce a câştigat cursa electorală cu 50,9% din voturi, faţă de 49,1% ale lui Jair Bolsonaro. Lula s-a angajat cu fermitate să oprească exploatările forestiere ilegale, mineritul şi tranzacţiile ilegale cu terenuri, factori din mandatul lui Bolsonaro care au condus la distrugerea accentuată a pădurii tropicale amazoniene.

Totodată, noul preşedinte a promis că îşi va uni ţara profund divizată şi a sărbătorit victoria democraţiei.

„Voi guverna pentru 215 milioane de brazilieni, şi nu doar pentru cei care m-au votat. Suntem o singură ţară, un popor, o mare naţiune”, a declarat Lula.

Fostul preşedinte, Jair Bolsonaro, nu a comentat încă victoria rivalului său şi nu a oferit un punct de vedere oficial. Însă, administraţia sa, a dat de înţeles că acesta nu se opune transferului de putere şi este doar o chestiune de timp până când va susţine un discurs în cursul zilei de marţi. Încă nu este clar dacă Bolsonaro îşi va recunoaşte înfrângerea, aşa cum aliaţii săi l-au încurajat să facă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici