Parlamentul francez a suspendat dezbaterea despre COVID-19. Declaraţia „iresponsabilă” a preşedintelui Macron i-a indignat pe francezi

  • Preşedintele Macron îşi doreşte ca mai mulţi francezi să se vaccineze.
  • Politicienii din opoziţie au fost indignaţi de comentariile lui Macron dintr-un interviu acordat ziarului Le Parisien.
1914 afișări
Imaginea articolului Parlamentul francez a suspendat dezbaterea despre COVID-19. Declaraţia „iresponsabilă” a preşedintelui Macron i-a indignat pe francezi

Parlamentul francez a suspendat miercuri, 5 ianuarie, dezbaterea asupra noii legi COVID-19 deoarece parlamentarii opoziţiei au cerut explicaţii preşedintelui Emmanuel Macron cu privire la comentariile în care acesta a spus că vrea să „enerveze” persoanele nevaccinate.

Liderul francez a făcut această afirmaţie în cadrul unui interviu publicat marţi seară în Le Parisien. El a mai spus că persoanele nevaccinate sunt „iresponsabile” şi că plănuia să le complice viaţa atât de mult încât să ajungă să îşi dorească să se vaccineze.

„Un preşedinte nu poate spune astfel de lucruri”, a declarat în Parlament politicianul Christian Jacob, care conduce opoziţia, partidul conservator Les Republicans. „Sunt în favoarea permisului de vaccin, dar nu pot susţine un text al cărui obiectiv este să-i ‹ enerveze › pe francezi”.

„Ăsta este obiectivul tău, da sau nu? Nu putem continua să dezbatem fără a avea un răspuns clar în acest sens", l-a întrebat Jacob pe Macron, citat de The Independent.

Sesiunea a fost suspendată cu puţin timp înainte de ora 2 dimineaţa şi urma să fie reluată la ora 15.00.

Legea dezbătută obligă persoanele de peste 12 ani să prezinte un certificat de vaccinare COVID valabil pentru a intra în locuri de agrement precum baruri şi restaurante. Franţa, în ciuda faptului că se confruntă cu o mare masa de cetăţeni ce sunt împotriva vaccinării, are una dintre cele mai mari rate de vaccinare împotriva COVID-19 din UE.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici