Probleme tehnice în sistemul cardurilor VISA în numeroase ţări europene. Oamenii s-au plâns că nu pot plăti cu cardul în magazine şi benzinării / UPDATE Visa prezintă scuze, precizând că situaţia revine la normalitate

UPDATE Compania Visa a prezentat scuze pentru disfuncţionalităţile produse în sistemul plăţilor prin card, precizând că situaţia revine la normalitate, informează BBC News online.

13465 afișări
Imaginea articolului Probleme tehnice în sistemul cardurilor VISA în numeroase ţări europene. Oamenii s-au plâns că nu pot plăti cu cardul în magazine şi benzinării / UPDATE Visa prezintă scuze, precizând că situaţia revine la normalitate

BREAKING | Probleme tehnice în sistemul cardurilor VISA în numeroase ţări europene

"Visa a soluţionat o problemă tehnică apărută în cursul zilei de ieri în Europa, care a împiedicat mai mulţi clienţi să plătească folosind cardul. Incidentul a fost cauzat de o defecţiune hardware la unul dintre sistemele noastre din Europa şi nu are legătură cu vreun acces neautorizat sau un atac cibernetic. Sistemul de plăţi Visa din Europa este acum complet funcţional şi deţinătorii de carduri Visa pot face plăţi sau retrageri de numerar în mod obişnuit", arată un comunicat al companiei transmis sâmbătă.

"Obiectivul nostru este să ne asigurăm că toate cardurile Visa funcţionează sigur în orice moment al zilei şi în orice zi a anului. Ieri nu ne-am putut îndeplini acest obiectiv şi ne cerem scuze partenerilor noştri şi deţinătorilor de carduri Visa", a declarat Al Kelly, director general, Visa Inc.

"Funcţionarea sistemului se apropie de normalitate", a comunicat compania Visa în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

ŞTIREA INIŢIALĂ

Cardurile Visa întâmpină probleme la tranzacţii efectuate vineri în numeroase ţări europene, informează posturile BBC News şi Sky News, agenţia Reuters şi cotidianul The Guardian.

Probleme tehnice au fost semnalate în Marea Britanie şi în numeroase alte ţări europene, multe tranzacţii în care au fost utilizate carduri Visa fiind blocate.

Clienţii au raportat probleme la plăţi cu carduri Visa în magazine şi benzinării. În momentul de faţă, amploarea problemelor nu se cunoaşte.

"Visa se confruntă în prezent cu perturbări ale sistemului. Din cauza incidentului tehnic, unele tranzacţii Visa în Europa nu pot fi procesate. Am demarat o investigaţie pentru aflarea cauzelor şi încercăm să rezolvăm problema cât mai rapid", a comunicat compania de carduri bancare.

În afară de Marea Britanie, probleme au fost semnalate în Germania, Franţa şi Italia.

Potrivit cotidianului The Guardian, milioane de persoane sunt afectate de imposibilitatea efectuării plăţilor cu carduri. Multe companii din Marea Britanie au semnalat probleme la plăţile cu carduri Visa.

Tranzacţiile la bancomate nu par să fie afectate. Cardurile de tip Mastercard şi American Express nu sunt afectate de această problemă.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici