Procesul civil al lui Donald Trump a început în New York. Fostul preşedinte al SUA este acuzat că a obţinut un miliard de dolari în mod fraudulos

  • Trump este acuzat că a comis o fraudă prin faptul că şi-a supraevaluat în mod repetat averea cu sute de milioane de dolari.
  • El a criticat judecătorul şi procurorul general din New York care a intentat acest caz, despre care a spus că este motivat politic.
648 afișări
Imaginea articolului Procesul civil al lui Donald Trump a început în New York. Fostul preşedinte al SUA este acuzat că a obţinut un miliard de dolari în mod fraudulos

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Trump ar fi obţinut peste un miliard de dolari din fraudă

Donald Trump ar fi obţinut peste un miliard de dolari minţind băncile şi asigurătorii cu privire la valoarea activelor sale, au declarat luni avocaţii procurorului general al statului New York în faţa unui judecător, într-un caz civil de fraudă care ar putea da o lovitură majoră imperiului imobiliar al fostului preşedinte.

Kevin Wallace, avocat în biroul procurorului general al statului, Letitia James, a declarat că Trump şi-a descris finanţele băncilor şi asigurătorilor într-un "mod inexact din punct de vedere material" timp de un deceniu.

Wallace a spus că Trump a făcut acest lucru pentru a obţine condiţii mai bune de împrumut şi prime de asigurare mai mici, generând în mod ilegal beneficii financiare de peste 1 miliard de dolari.

Christopher Kise, un avocat al lui Trump, a replicat că rezultatele financiare pentru Trump şi organizaţia Trump au fost în întregime legale.

"Este unul dintre cele mai de succes branduri din lume, iar el a făcut o avere având literalmente dreptate în ceea ce priveşte investiţiile imobiliare", a spus Kise. "Nu a existat nicio intenţie de fraudă, nu a existat nicio ilegalitate, nu a existat nicio neîndeplinire, nu a existat nicio încălcare, nu au existat profituri nedrepte şi nu au existat victime".

Trump este acuzat de James că şi-a umflat activele şi propria avere netă între 2011 şi 2021.

ŞTIREA INIŢIALĂ: Fostul preşedinte Donald Trump a sosit la tribunal pentru a asista la deschiderea procesului său civil din New York.

Trump este acuzat că a comis o fraudă prin faptul că şi-a supraevaluat în mod repetat averea cu sute de milioane de dolari, a decis săptămâna trecută un judecător din New York. Procurorul general din New York cere o amendă de 250 de milioane de dolari şi interzicerea de a face afaceri în statul său natal.

În scurte remarci la sosirea la tribunal, Donald Trump a declarat că declaraţiile sale financiare sunt „fenomenale”, chiar dacă un judecător a stabilit săptămâna trecută că el şi familia sa au comis fraude pe parcursul unui deceniu.

Trump a calificat procesul drept o „vânătoare de vrăjitoare” motivată politic. Organizaţia Trump ar putea fi obligată să renunţe la controlul proprietăţilor sale sau să vândă unele dintre reperele sale.

Vorbind cu reporterii cu puţin timp înainte de a intra în sala de judecată, Trump a criticat judecătorul şi procurorul general din New York care a intentat acest caz, despre care a spus că este motivat politic.

De asemenea, el a spus ceva care ar putea fi o avanpremieră a apărării sale legale, menţionând că declaraţiile sale financiare includ o declaraţie de renunţare. „Când vă uitaţi la declaraţia financiară, nu credeţi nimic din ceea ce citiţi”, a spus el. „Aceasta este ceea ce se numeşte o dezminţire completă. Spune să ieşiţi şi să vă faceţi propriile cercetări”.

Pare o strategie neobişnuită – să subminezi validitatea propriilor tale declaraţii – dar nu este prima dată când Trump a făcut această afirmaţie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici